2022

NESTING MACHINE

Er is dit jaar nog een 5-assige freesmachine geplaatst evenals de komst van een nesting machine. Toonaangevende technologie voor kwaliteitsproducten, met deze freesmachines kun je alle kanten op.

2019

INVESTERING MACHINEPARK

Nieuwe kantenlijmer.

2017

EERSTE 5-ASSIGE FREESBANK

Met de komst van deze 5-assige freesbank zijn we in staat om complexe onderdelen op hoge precisie te vervaardigen.

2013

NIEUWE DIRECTIE

Sinds 2013 is Houtindustrie van der Vijgh volledig onder leiding door Marco van der Vijgh

2008

KOMST PLATENMAGAZIJN

Aankoop platenmagazijn met geïntegreerde opdeelzaag. Opslagcapaciteit van 4000 platen.

2000

VERHUIZING NAAR EMMELOORD

1986

UITBREIDING PRODUCTIEHAL

Uitbreiding twee nieuwe hallen met professionele spuiterij.

1981

INVESTERING MACHINEPARK

Aankoop eerste computergestuurde (CNC) freesmachine. Productie verschuift langzamerhand naar het maken van halffabricaten en klokkenlijstwerken.

1975

VERHUIST NAAR BIDDINGHUIZEN

Verhuizing naar Biddinghuizen. Eerst gestart met één hal en kort daarop is er een tweede hal geplaats. Inmiddels 5 houtdraaibanken operationeel. Productie was voornamelijk voor de doe-het-zelf industrie.

1974

OPRICHTING

Oprichting Houtdraaierij van der Vijgh door Jan van der Vijgh. Gestart in een kippenschuur in Nijkerkerveen / Harderwijk.

Over Ons

Houtindustrie van der Vijgh BV, uw partner in houtbewerking, is al sinds de oprichting in 1974 een begrip in de hout- en meubelbranche. Wij zijn gevestigd in Emmeloord en wij beschikken over een zeer modern en uitgebreid machinepark. Wij zijn in staat uw product van begin tot eind te maken. Wij doen dit met een gemotiveerd team van 20 mensen onder leiding van Marco van der Vijgh. Met ons moderne machinepark kunnen wij een enorme diversiteit aan producten te vervaardigen. Wij richten ons op zowel serie- als stuks productie. Steeds meer maken wij complete gemonteerde producten die volgens uw wensen verpakt en samengesteld zijn.

Modern Bedrijf
We werken vanuit onze vestiging in Emmeloord. In 2000 betrokken wij een nieuw en modern pand in Emmeloord. De routing van plaatmateriaal tot eindproduct is optimaal en beschikken we over een spuitafdeling van maar liefst 600 m2. In totaal telt het bedrijf 4.000 m2. Onze machines behoren tot de meest moderne van Nederland en zijn grotendeels computer gestuurd, waardoor precisie gegarandeerd is. Met onze huidige CNC Bewerkingsmachines kunnen we elke productie aan. Naast onze huidige CNC machines beschikken wij over een 5-asser met open tafel en een nesting machine. Wij hebben geïnvesteerd in een computergestuurd platenmagazijn met opdeelzaag wat uniek is in Nederland.